torstai 26. kesäkuuta 2014

Juhannuksen jälkeistä elämää

Juhannus meni leppoisasti mökillä perheen ja hyvien ystävien kera. Pellingissä paistoi välillä jopa aurinko!

Siellä missä eläimiä, siellä myös minä (pätee juhannuksenakin) : ystäviemme ihana 12-viikkoinen koiravauva <3


Torstaina Erja Niemeläinen oli hieronnut molemmat ruunat. Molemmista löytyi jäykkyyksiä, joten hieronta tuli tarpeen. Erja oli jättänyt meille hyvät laput missä lukee eriteltynä poikien ongelmakohdat. Näitä lappuja on hyvä säästää, ja seurata onko jäykkyydet aina samoissa paikoissa.

Juhannuspäivänä heräsin aamulla puhelimen piippaukseen. Sain Juhalta viestin, että rakas tammani Mónös on varsonut mustan pitkäjalkaisen oripojan. Mónös synnytti juuri laskettuna aikana! Varsan isä on Juhan upea kisaori, Rödull frá Holstmúla, eli Roope. Vielä nimetön poika on siis minun kaksivuotiaan Sylvian täysiveli. Mónös on tämän kauden leasingissa Saijalla ja Juhalla, joten varsa on heidän omistuksessaan. Tämä varsa on kyllä kaunein näkemäni! <3Tulimme sunnuntai-iltana kotiin mökiltä ja maanantaina oli taas aika palata sivilisaation pariin. Jos tallia siis kutsutaan sivilisaatioksi? Skardilla oli maanantaina edessä klippaus. Skardi on useana kesänä klipattu, koska herran kesäkarvakin on hyvin paksu ja hiostava. Tänä vuonna Skardi sai jo aika nätin kesäkarvan, mutta kuitenkin karvaa oli paljon, joten oli parasta ajella karvat pois. Lordikin klipattiin ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten. Nyt molemmilla hepoilla on huomattavasti vilpoisampi olo. Kiva treenatakkin, kun ei heti ole aivan hikimärkiä hevosia.

Lordia klippaus hirvitti, mutta Skardi ei välitä klipperin äänestä, vain ja ainoastaan johto on hieman epäilyttävä. Kun klippauksen jälkeen pyyhin Skardia märällä sienellä, oli se huomattavasti pelottavampaa kun koko klippaustoimenpide. Ehkä vesi tuntuu erilaiselta kun on nakupelle?

Ratsastin Skardin klippauksen jälkeen kentällä. Energiaa taas riitti ja kesti hetken että keskittymiskyky löydettiin. Laukka auttoi jälleen kerran: ylimääräiset höyryt saatiin pois ja paikatkin hieman aukesivat. Lopulta Skardi toimi oikein hyvin ja pehmeästi töltissä.

Lordin kanssa olin Anne Porevirran antoisalla tunnilla. Ratsastimme kentällä ja kerroin, että haluaisin vielä lisävarmuutta käyntiin ja raviin. Teimme pitkillä sivuilla ravisiirtymisiä, ja kulmissa ratsastimme pohkeenväistöä. Väistöstä suoristaminen ennen ravisiirtymää alkoi sujumaan huomattavasti paremmin kun muistin pitää omat kyljet suorassa ja paikoillaan. Ravisiirtymien jälkeen teimme pääty-ympyrällä ravista laukannostoja. Ensin pienensimme ympyrää voltiksi, ja voltilta ulosväistättäessä nostettiin laukka. Toimi todella hyvin ja Lordin laukka parani huomattavasti. Menen helposti itse etukenoon laukkaa nostaessa. Anne löysi minulle hyvän mielikuvan, jotta välttäisin etukenon: ajattelen korkeatasoista kouluratsukkoa piaffessa ja sitä, miten ryhdikkäänä piaffea ratsastava ratsastaja on. Tällä mielikuvalla alkoi Lordi ponnistamaan paremmin takapäällä. Nyt minun pitää siis muistaa kaksi uutta avainsanaa: kyljet ja piaffe. Jos äitini sanoo jotain kun ratsastan, tulee siitä helposti riita. Äidin pitäisi siis ehkä kirjoittaa isot kyltit "KYLJET" ja "PIAFFE" joita hän aina tasaisin väliajoin minulle näyttäisi ;)

Tiistaina tallilla kävi Saija Pihkanen katsomassa meidän hevosten kesäihottumatilannetta. Saija on tutkinut kesäihottumaa ja kehitellyt 10 vuoden ajan toimivia hoitotuotteita. Derma-tuoteperhe on tämän pitkän työn tulos. Tuotteet ovat toimineet hyvin ja poikien iho on hyvässä kunnossa. Tuotteet ovat todella riittoisia ja helppokäyttöisiä. Solheds on nykyään myös sponsorini, mahtavaa! Iso kiitos :)


Ratsastin molemmat hepat tiistaina kentällä. Välillä hieman ukkonen jyrisi. Lordilla tein muun muassa ravissa temponvaihteluita ympyrällä ja töltissä tein myös hieman temponvaihteluita uralla. Lordi oli juuri tiistaiaamuna kengitetty, herran kaviomateriaali ei ole parhaasta päästä, joten kengitys vaikutti hieman liikeisiin. Skardi oli huomattavasti keskittyneemmällä tuulella ja saimme tehtyä hyvät treenit: ensin hieman rentoutta ja venyneempää ylälinjaa käynnissä ja töltissä, sitten enemmän kokoon ja lopuksi rentoa ravia ympyrällä. 

Eilen hevosilla oli vapaapäivä ja hurautimme äidin kanssa Jumboon shoppailemaan. Paljon uusia ihania vaatteita saatiin ostettua. Myös pari laukkua ja yhdet kengät.. heh :) Isäni on autohullu ja uusin villitys on (hänen kolmas valkoinen avoautonsa) Camaro. Sillä me äidin kanssa ajeltiin Jumboon :) 


Minuun on iskenyt joku ärsyttävä kesäflunssa, kurkku on todella kipeä ja nieleminen sattuu. Toivottavasti menisi pian ohi! Viikon päästä lähdetään SM-kisoihin Ypäjälle.

Tänään ja huomenna tiedossa taas treenailua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti