torstai 12. kesäkuuta 2014

Valmentautumista ja vähän kuvia

Maanantaina hepat palasivat kahden päivän vapaalta. Olin Skardilla Anne Porevirran tunnilla. Harjoittelimme ravisiirtymisiä ja siirtymisiä kootusta käynnistä keskikäyntiin ja takaisin koottuun käyntiin. Ratsastimme radalla, joka teki todella hyvää sekä minun, että Skardin psyykkeelle - että aina ei treenata vain kisasuorituksia radalla. Harjoitus oli yllättävän haastava, mutta lopuksi Skardi keveni ja pehmeni todella hyvin. Lopputunnista Skardi oli todella kuuliainen ja pystyin oikeasti ratsastamaan askel kerrallaan. Myös minun ongelmakohtani, kädet, relasivat lopuksi, kun torsoni muisti hoitaa työn! Tunnin jälkeen ratsastin myös Lordin radalla, harjoittelin T.1-suoritusta sekä vähän avattiin paikkoja reippaalla ravilla ja laukalla. Ennen ratsastusta jumpattiin ja venyteltiin molemmat hepat huolellisesti, onneksi äiti aina hoitaa toisen hepan !

Tiistaina oli siitä harvinainen päivä, että menin poikaystäväni kanssa tallille. Tosiaan kuljen aina äidin kanssa yhdessä tallille. Juha oli kengittänyt Skardin aamupäivästä. Ratsastin molemmat hepat radalla, niin että Tom saisi otettua hieman kuvia. Meidän pokkarikamerasta löytyi sarjakuvaustoiminto, mutta tietenkään kuvat eivät ole parasta mahdollista laatua !

Lordi hitaassa töltissä

Lordi ravissa

Lordi lisätyssä töltissä

Skardi töltissä

Satulan polkeminen sisäänpäin taitaa olla juuri käynnissä, mutta pitää hieman näyttää Horserider - hupparin selkäosaa ;)

Keskiviikkona jaioimme äidin kanssa yhtä laidunta, jotta pojat pääsisivät nauttimaan vihreästä. Skardin mahavaivoille vihreä on paras hoito! Ratsastin Lordin kentällä, tein laukannostoja käynnistä ja ravista, nostot vahvistavat hyvin "Lorpukan" takaosaa. Laukkojen jälkeen töltti tuntui hyvältä, Lordi käytti koko kehoaan.

Skardilla olin keskiviikkona Juhan tunnilla. Näin kisakaudella tulee helposti tehtyä enimmäkseen kokoavaa työskentelyä, eikä niinkään aina muista tehdä rentouttavia ja notkistavia harjoituksia. Niinpä keskityimme alkutunnista siihen, että hevoset taipuisivat rehellisesti ja kevyesti. Jäykkyyttä oli havaittavissa! Onneksi Skardi vetristyi nopeasti ja lopuksi hieman kokoavampi työskentely käynnissä ja töltissä alkoi sujumaan entistä paremmin. Tunneilla käyminen tekee aina niin hyvää!

Tällä viikolla olen myös hieman opiskellut: ostin Katri Syvärisen verkkokurssin, "Eroon kilpailujännityksestä". Itse en ole kova jännittäjä, mutta kurssi sisältää muun muassa tehokkaita rentoutumis- ja mielikuvaharjoitteita, joista on hyötyä myös ei-jännittäjille! Suosittelen.

Tänään sain myös ilouutisen: Yliopisto-opintoihini kuuluu sivuaineen opiskelu (60 op.), hain keväällä Hankeniin (Svenska Handelshögskolan) lukemaan Johtajuutta ja Organisaatiota sivuaineena. Tänään sain vahvistuksen siitä, että sain paikan! Toivon tämän sivuaineen olevan hyvä lisä Kasvatustietteitten opinnoilleni.

Kesän uutuustuoksu meidän perheessä on kyllä nyt terva! Ja tämä tuoksu ei lähde pois edes suihkussa... Hevosillani on siis lievää kesäihottumaa, tai ehkä sitä ei edes ihottumaksi voi kutsua, mutta kuitenkin ötökät häiritsevät. Joten rasvaan ja loimitan poikia hieman myös varmuuden vuoksi, ettei sitten kutina pahene. Käytössä on tällä hetkellä hyvin toimiva rasva ja öljy, mutta valitettavasti nämä tuotteet haisevat niin voimmakkaasti tervalle, että haisemme äidin kanssa nyt sitten tervalle 24/7. Käytän kumihanskoja rasvaa levittäessä, mutta se ei näytä auttavan. Noh, mitä sitä ei hevostensa eteen tekisi :)

Lauantaina osallistun Skardilla paikalliskerho Jálkurin WR-kisoihin Orimattilassa !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti