torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannusviikko

Nyt alkuviikolla olen ollut joka päivä tallilla, koska juhannuksena menen mökille ja hepoille tulee kolmen päivän vapaa.

Maanantaina ratsastin molemmat hepat kentällä pitkästä aikaa kangella. Tein paljon pehmittävää ja rentouttavaa työskentelyä, joka teki erityisen hyvää Skardille, joka oli lauantaisesta hermoilusta hieman jäykistynyt.

Tiistaina ihana fysioterapeuttini Julia kävi treenamassa minua. Ensin tehtiin sisällä jumppaliikkeitä ja sitten Julia katsoi kun ratsastin Skardin. Olen viime syksystä asti treenannut Julian kanssa, aloitimme syvistä vatsalihaksista, ja nyt ollemme siinä vaiheessa, että treenaan koko kroppaa: jalkoja, pakaroita, käsiä, lapoja, kylkiä, tasapainoa yms. , tärkeitten sisäisten vatsalihaksien lisäksi! Tiistaina sain monta uutta rankkaa, mutta hyvin hyödyllistä liikettä. Käytimme apuna tasapainolautaani, joka tuo lisähaastetta ja tehoa treeniin. Olin onneksi taas kehittynyt, kuuliaisesti olen tehnyt viikko-ohjelmaani :) Joka paikka hellänä edelleen, mutta mikäs sen kivempaa, kun tuntee tehneensä jotain! Julia myös kinesioteippasi heikomman, vasemman, lapani.

Hikijumpan jälkeen ratsastin Skardin. Julia pisti minut ensin ratsastamaan maneesissa ilman satulaa,  teimme puomityöskentelyä. Uskomatonta, kuinka paljon rauhallisempi ja herkempi istunnalle Skardi on ilman satulaa. Pysähtyminenkin onnistuu ihan pelkällä ajatuksella. Satulan kanssa tehtiin sitten ravi- ja laukkapuomeja. Ravissa osa puomeista oli korotettu ulkopuolelta, jotta ulko etu- ja takajalat aktivoituisivat. Laukassa teimme maapuomisarjoja. Julia keskittyi samalla minun istuntaani, sekä Skardin heikkouksien parantamiseen. Skardi parani paljon ja meillä oli tosi hauskaa! Lopuksi menimme radalle tekemään T.2-suorituksen. Parin keskitempo kierroksen jälkeen Skardi pehmeni ja oli todella kevyt, sekä liikkui isosti koko kehon läpi. Minun vaan pitää muistaa ratsastaa radalla ihan samalla lailla istunnallani kun kentälläkin!

Olin jo aika poikki jumpan ja ratsastuksen jälkeen, joten tein Lordilla hieman nopeamman treenin kentällä. Ruuna tuntui todella energiseltä, joten käytin hyödyksi energiaa ja teimme vähän "kaikkea kivaa" - laukkaa, ravissa temponvaihteluita ja reippaampaa tölttiä.

Eilen Juha piti minulle Lordilla tehokkaan treenin. Juha kokeili alussa itse Lordia, oli mahtavaa nähdä itse taas pitkästä aikaa omaa hevosta, selästä kun ei nää miltä se näyttää ;) En ole ehkä koskaan nähnyt Lordia niin hienona! Liikkui super isosti ja pehmeästi. Onnekseni Lordi ei Juhan mielestä ollut yhtään jäykkä kaulasta, hieman koordinaatio-ongelmia vaan välillä, kun liikkuu isosti niin ei aina tiedä mihin ne koipensa laskisi, heh! Teimme radalla Nelikäynti ja Töltti T.1 suoritukset. Työtöltti oli aivan mahtavan hyvän tuntuista. Muutkin askellajit toimivat hyvin, lisätyssä töltissä minun pitää vaan hieman vielä parantaa teknistä ratsastustani radalla.

Baanatreenin jälkeen ratsastin Skardin kentällä. Skardi tuntui töltissä todella hyvältä, ei ole sairasloman jälkeen vielä kertaakaan tuntunut niin "omalta itseltään". Herra oli oikein letkeä ja kevyt. Tiistain puomitreenit teki hyvää!

Tänään menen vielä kevyesti ratsastamaan hepat ja iltapäivällä Erja tulee käsittelemään pojat. Sitten Skardilla ja Lordillakin on edessä leppoisa jussi.

Ihanaa ja rentouttavaa Juhannusta <3 !

SM-kisojen lähestyessä kuva viime vuoden SM kunniakierrokselta, Skardi vapain ohjin töltissä. Kuva: Linda Bergström


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti