keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Huomenna nokka kohti SM-kisoja !

Viikko taas viime kirjoituksesta vierähtänyt, eikä flunssa ole vieläkään häipynyt... No, ei ole eka kerta kun joudun kisaamaan kipeenä ;)

Treenailtu on flunssasta huolimatta, ei ihan täysin lomalle hevosia viitsi jättää juuri ennen SM:iä. Viime viikon torstaina hepoilla oli hieman erilainen päivä: ratsastin ensin maastossa molempia, ja sen jälkeen tein kisasuoritukset radalla. Vaihtelu virkistää ! Minulla oli pitkästä aikaa käytössä Kimberwick-kuolain, joka ei näyttänyt olevan sopivin vaihtoehto Lordille. Halusin vaan vähän kokeilla vääntökuolainta, mutta nyt taas back in basics: vaihtelen kolmen erilaisen kolmipalan välillä :)

Perjantaiaamuna kävin Eiran Sairaalassa ottamassa nielunäytteen ja verikokeet, halusin varmistaa ettei kova kurkkukipu johdu esim. angiinasta. Mitään pahempaa ei löytnyt, pelkkä perus virus vaan joka ei parane kun sairastamalla.

Perjantaina Juha piti todella tehokkaat ratsastustunnit minulle, sekä Lordilla, että Skardilla. Hioimme hieman kisasuorituksia ja harjoittelimme kisalämmittelystä lähtien kaiken. Äiti jumppasi ja venytteli ahkerasti molemmat hepat.

Treenien jälkeen aurinko paistoi hetken, joten pääsimme vihdoin pesemään Skardin Solhedsin Derma 1-shampoolla. Nyt ei harja ole enää yhtään limainen ja kaikki vanha hilse lähti hyvin pois. Skardin iho on edelleen niin pehmeän ja puhtaan tuntuinen! Lordilla sama pesu on edessä huomenna Ypäjällä.

Viikonlopun hevoset olivat vapaalla, teki minullekkin hyvää olla hetki pois hevosen selästä ja parannella itseäni. Launataina oli ihana ilma joten kävimme poikaystäväni kanssa brunssilla Koffin puistossa, cafe Fannyssa. Sen jälkeen pyörimme Hietsun kirppiksellä ja joimme skumppaa terassilla. Näimme myös värikkään Pride-kulkueen, kaikilla näytti olevan hyvä meininki! Iltapäivällä kävimme Ullanlinnassa sushilla ja sen jälkeen vielä Katajanokalla uudella terassilla, maailmanpyörän juurella.

Tältä meidän lauantai näytti <3


Morriskin nautti launtaista !

Sunnuntaina lepäilin ja iltapäivällä kävimme Tomin vanhempien luona Porvoossa perinteisellä sunnuntaipäivällisellä. Mukava traditio! Tomin suloiset veljenlapset olivat myös kylässä, joten suurimman osan ajasta leikin heidän kanssaan. Kotimatkalla kävimme vielä vanhempieni luona Sipoossa saunomassa. Rentouttava sunnuntai!

Maanantaina kävin tallilla juoksuttamassa Skardin ja Lordin. Skardin juoksutin sivuohjilla ja tein puomityöskentelyä käynnissä ja ravissa. Joka toinen puomi oli hieman korotettu ulkoreunasta kavaletilla. Lordilla käytin ajo-ohjia, ja aloitin ympyrällä tölttityöskentelyllä ja lopuksi tein ravissa samaa puomiharjoitusta. Molemmat hevoset toimivat todella hyvin.

Tallin jälkeen kävimme Keravan Horse & Riderissa hankkimassa reissuun tarvittavia juttuja. Ostimme muun muassa Equi 2000-elektrolyyttiä, BE-vitamiinia, ruokavadin ja Lordille "boostereita". Horseriderissa on meneillään remonttiale, joten innostuimme hieman äidin kanssa. Ostin itselleni uuden raipan, hanskat, Kingslandin ratsastussukkia ja "ei-hevoskäyttöön" nätin HV Polon vaaleanpunaisen neuleen ja valkoisen hupparin! Lisäksi sain sponssina makean Kingslandin Bombertakin, kiitos! Kaikki uudet vaatteet tulee varmasti olemaan käytössäni viikonloppuna Ypäjällä, yirtän siellä sitten saada kuvia, miltä nämä ihanuudet näyttää päällä.

Uusia vaatteita :)Eilen oli viimeiset ratsastustreenit ennen Ypäjälle lähtöä. Juha valmensi minua molemmilla hevosillani. Pientä fiksausta vielä tehtiin radalla, lopulta molemmat tuntuivat pehmeiltä ja joustavilta. Ahkerasti taas jumpattiin ja venyteltiin poikia äitini kanssa. 

Hevostelun jälkeen minulla oli tapaaminen urheilupsykologi Anna Andersénin kanssa tallillamme. Juteltiin kisafiiliksistä ja mietittiin miten voisin entisestään tehostaa mielikuvaharjoitteluani. Ratsastajan mielialat ja tunnetilat vaikuttavat paljon kilpailusuoritukseen, ja olen kokenut todella hyödyllisenä sen, että olen lisännyt treeneihin myös psyykkisen harjoittelun. Tunnetilojakin voi treenata ja säädellä ! 

Pakattiin eilen jo osa hevosten tavaroista ja tänään pojilla on vapaapäivä. Olen pakkaillut omia ja kissani tavaroita tänään, Morris-kissa lähtee huomenna hoitoon Porvooseen, VIP-eläinhoitolaan. Tom ja isäni Robi tulevat perjantaista sunnuntaihin Ypäjälle.  Innolla odotan kisoja! 

Islannissa on tällä hetkellä meneillään suuret kilpailut, Landsmót. Ostin LiveTV-palvelun, ja olen seurailluit kisoja iltaisin.

Huomenna lähdemme aamulla äitini kanssa viemään kissaa ja perheeni koiria hoitoon Porvooseen. Siitä kurvailemme tallille, pakkaamme hepat traileriin ja lähdemme kohti Ypäjää. Olemme todennäköisimmin joskus iltapäivällä Ypäjällä. Huomenna illalla käyn vielä ratsastamassa molemmat hepat Ypäjällä kisaradalla. Perjantaina kisat alkavat aamuvarhain eläinlääkärintarkastuksilla. Ensimmäinen oma suoritukseni on perjantaina töltti T.2 Skardilla noin klo. 13 aikoihin, ja Töltti T.1 Lordilla iltapäivällä. Lauantaina kilpailen Lordilla nelikäynnissä aamupäivällä. 


Kuva viime vuoden SM-kisoista Ahvenanmaalta


Kaikki mukaan Ypäjälle kannustamaan!


Jee kuukauden päästä on tämänkin aika! Kuva PM-kisoista 2012 Ruotsista


PS. muistakaa myös osallistua Horserider-arvontaan ;) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti